Eko faca

Eko faca

Jole Cole v eko predstavi.

V današnjem času je ekološka ozaveščenost vedno bolj pomembna. Mednjo spada tudi ločevanje odpadkov, ki je zelo pomemben dejavnik v procesu reciklaže. Brez ločenega zbiranja odpadkov ni recikliranja, brez recikliranja pa ne čiste in ohranjene narave.

Čarovniška predstava Bodi EKO faca poučuje otroke o pravilnem ločevanju gospodinjskih odpadkov in o odnosu do okolja. Združuje poučne in zabavne elemente, zaradi česar se otroci nezavedno skozi predstavo učijo.

Eko predstava

Čarodej Jole Cole se znajde pred probljemom: kako spraviti veliko posodo smeti v majhen koš. Je za to potrebna čarovnija? Niti ne! Odgovor se skriva v ločevanju odpadkov. Zavihajmo torej rokave in se lotimo dela, a da bo hitreje minilo in ne bo dolgočasno, bomo temu spotoma dodali še ščepec čarovnij. Otroci bodo na ta način skozi zabavo spoznavali katera vrsta odpadkov sodi v določen zabojnik. Mimogrede: ste vedeli, da flomastri, ki so jih polne vse puščice slehernega osnovnošolca, sodijo med nevarne odpadke?. Ne. No sedaj veste.

Več o jole coletu

V predstavi se bodo otroci seznanili:

– z ekološkim otokom
– s pomembnimi eko znaki
– spoznali bodo, da nekateri odpadki vendarle ne sodijo na ekološki otok
– kaj so nevarni odpaki in kam sodijo
– zakaj je sploh potrebno ločevati

Otroci na koncu v družbi čarodeja Joleta Colet spoznajo, da so izvedli čarovnijo: veliko posodo smeti so spravili v majhen koš. Pa je za to sploh potrebna čarovnija? Sploh ne, potrebno je ločevati!

Kontaktiraj Joleta Coleta